Новости » ДРАГИ ПРВАЦИ, НЕБО НИЈЕ ГРАНИЦА!

Валентина Терешкова, упутила је честитке ученицима Прве руске међународне школе у Београду која носи њено име. У свом обраћању првацима, напоменула је да су везе Србије и Русије историјски јаке, али да изнад свега треба пуно да раде на свом образовању, како би сва стечена знања могли да искористе за добробит српског народа.

ВИДЕО - кликни

„Веома нас радује што је Валентина нашла времена да се обрати посебно ученицима наше школе. Велика је част за наше ученике што им је узор особа која је проглашена женом века. Најбољи ученици ће бити одликовани орденом Валентине Терешкове на крају сваке школске године“, открио нам је Бошко Козарски, генерални менаџер руске школе у Београду.

Првог дана школе, ученици и родитељи су сазнали и да ће званични Дан школе бити 12.април – Дан космонаута.

„Ми се од данас, поред наставног плана и програма, припремамо и за први дан школе, који ће по свему бити посебан. Читива школа ће на тај ан бити мали свемирски центар“, изјавила је Елена Елнатанова, директор школе.

Овај јединствени пројекат не би био могућ да није подржан од стране уважених личности Руске Федерације.

„Велику захвалност дугујемо господину Сергеју Степашину, као и сенатору Анатолију Лисицину, који су нам свесрдно помогли на реализацији овог пројекта. То су људи који потпуно разумеју важност јачања наших словенских и православних веза.“, закључује Козарски.

План развоја школе „Валентина Терешкова“ садржи пуно величанствених сегмената, а неке нам открива Саша Боројевић, оснивач школе: „Идеја нам је да у сарадњи са Роскосмосом пронађемо кандидате за ваздухопловну и космичку академију, па да за 25-30 година добијемо и првог астронаута из Србије!“

Велико интересовање за Прву руску основну школу у Београду, доступну и српској деци, не јењава. Упис је и даље у току, а пола одељења за први разред идуће године је већ попуњено. Можда се у клупама ове школе крије и први српски астронаут, што да не!


Admin, 4th September, 2017