Новости » УЗ ПАРАДУ КАДЕТА И КОНЦЕРТ ОТВОРЕНА БИБЛИОТЕКА ШКОЛЕ!

Након отварања библиотеке у Првој руској школи „Валентина Терешкова“ у Београду, као донације Руског фонда културе и концерта ансамбла „Солценворот“ у свечаној сали школе, уприличена је и парад Московског кадетског музичког корпуса централним градским улицама у организацији школе.

Сви који су у недељу 14.маја у поподневним часовима пролазили Кнез Михаиловом улицом, били су у могућности да примете један несвакидашњи призор. Хор руских кадета је марширао кроз улицу свирајући руске традиционалне песме.

На изненађење окупљених, ни од куда се појавио хор московских кадета, како им је исписано по инстрментима, и у свечаним, војним униформама продефиловали су кроз Кнез Михаилову.

Почевши од Катјуше и Каљинке али и многих других песама, увежбан оркестар инпресионирао је све присутне. Киша која је у једном тренутку почела да пљушти није омела младе Русе у својој изведби, док су их пролазници, склањајући се испод надстрешница излога са одушевљењем гледали.

На крају су се вратили до места одакле су и кренули - чесме на почетку Кнез Михаилове улице, и испред паноа скоро отворене руске школе у Београду "Валентина Терешкова" довршили су свој перформанс.

Одушевљена публика је оркестар поздравила громогласним аплаузом и овацијама, а ни људи окупљени на протесту који је био испред споменика Кнезу Михаилу су им аплаудирали уз поздрав како су то наша руска браћа.

Извор: БЛИЦ


Admin, 15th May, 2017