Новости » Дан космонаутике 2019.

У свечаној сали Прве руске међународне школе „Валентина Терешкова“ у Београду обележен је Дан космонаутике, дан сећања на први лет човека у космос. Пред бројном публиком феноменалним наступом представили су се ученици ове јединствене школе, а цео догађај је посебно оплеменио наступ Хора слависта који су извели сплет руских песама. Као посебно изненађење, на великом екрану приказано је укључење космонаута из свемирске станице „Мир“, али и специјална порука космонаута Роскосмоса и хероја руске федерације, Александара Самокутјаева.

„Ово је други пут да као Дан школе обележавамо Дан космонаутике. Срећни смо и због сад већ традиоционалне сарадње са Роскосмосом, што још више јача нашу мисију – да први српски космонаут буде ученик наше школе“, изјавио је након свечаности Бошко Козарски, генерални менаџер ове образовне установе.

Руска школа „Валентина Терешкова“ ове године уписује трећу генерацију ученика и како истичу и ове године ће за будуће прваке бити обезбеђени посебни услови за упис.

„Као и у предходном уписном року, обезбедили смо субвенције, тако да је школа доступна већини становника главног града. Жеља нам је да школа буде доступна, па да селекцијом током уписа направимо колектив који ће сањати и о космосу, ком небо неће бити граница.“, закључио је Козарки.

Свечаности у школи присуствобвали су представници школе при амбасади, делегација Руског дома, као и представници руског клуба школе „Свети Сава“.


Admin, 15th April, 2019