По традиционалном моделу образовања, са доказано добрим исходима знања и вештина, а што је можда и најважније у духу великог народа – то су елементи нашег образовног процеса. Уколико размишљате да своју децу упишете у Прву међународну школу „Валентина Терешкова“, морам да вам поставим неколико питања: Шта вам је прва асоцијација на реч „ШКОЛА“?

Можда – учење? Да. Образовање, обука? Несумњиво. Међутим, овим важним и несумњиво тачним одговорима, наш колектив додаје још један, можда и најважнији – „РАДОСТ“. Школа мора бити радост и за ученике и за учитеље. Зато што само са људима који са радошћу свакодневно отварају нове светове и сазнања деци, живот ученика се испуњава љубопитљивошћу и жељом за новим спознајама.

Свакодневно пред ученицима стоје разноврсна питања на која је потребно дати одговоре, као и бројни догађаји на којима је неопходно применити стечена знања и вештине.

Свакодневно су пред њима животне лекције које треба научити попут таблице множења или глаголске промене. Наши учитељи и наставници нису само одлични педагози и стручњаци у својим областима, већ и највећи заљубљеници у предмете које предају.

Деца уз њих уче да размишљају, да изводе закључке, да анализирају, доносе решења, да комуницирају на широк спектар тема, да развијају индивидуалне вештине, али и да буду тимски играчи. И, наравно, учитељи су ту и за оно што је наш примарни задатак – да науче децу како да сабирају знање. Управо љубављу сваки према свом предмету, наши учитељи ту љубав преносе и на децу.

Уверена сам да су деца дужна да у школи живе пуним животом, а не да просто ту обитавају у току наставе, зато што сам Живот и јесте најважнија Школа.

Елена Елнатанова, директор

Пријавите се за разговор о пријему
вашег детета у школу

ЗАКАЖИТЕ САСТАНАК